torstai 24. lokakuuta 2013

Ruoanlaiton työvaiheiden videokuvaamista iPadeilla (9.lk)

Kokeilin 9. luokan kotitalouden valinnaiskurssilaisten kanssa ruoanlaiton työvaiheiden videokuvaamista iPadeilla. Työnä oli kiisselin suurustaminen erilaisilla menetelmillä: kokoneste- ja osanestesuurustaminen, sekä perunajauhon lisääminen kiehuvaan veteen tai lisääminen ilman sekoittamista kylmään veteen. Raaka-aineina käytimme vain vettä ja perunajauhoja. Oppilaat suunnittelivat työn ensin lomakkeelle, josta tuli kuvaamisen käsikirjoitus (lomake liitteenä). Työvaiheet videoitiin jaksoissa ja editoitiin iMovie-ohjelmalla. Editoidessaan oppilaat lyhensivät videopätkiä ja järjestivät ne tapahtumajärjestykseen. Lisäksi poistimme taustahälyisen ääniraidan ja lisäsimme työn etenemisen ohjeet kuvateksteiksi. Lopputulokset ovat muutaman minuutin mittaisia opetusvideoita perunajauholla suurustamisesta.



Katri Karppanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti