Kokeilin 9. luokan kotitalouden valinnaiskurssilaisten kanssa
ruoanlaiton työvaiheiden videokuvaamista iPadeilla. Työnä oli kiisselin
suurustaminen erilaisilla menetelmillä: kokoneste- ja
osanestesuurustaminen, sekä perunajauhon lisääminen kiehuvaan veteen tai
lisääminen ilman sekoittamista kylmään veteen. Raaka-aineina käytimme
vain vettä ja perunajauhoja.
Oppilaat suunnittelivat työn ensin lomakkeelle,
josta tuli kuvaamisen käsikirjoitus (lomake liitteenä). Työvaiheet
videoitiin jaksoissa ja editoitiin iMovie-ohjelmalla. Editoidessaan
oppilaat lyhensivät videopätkiä ja järjestivät ne
tapahtumajärjestykseen. Lisäksi poistimme taustahälyisen ääniraidan ja
lisäsimme työn etenemisen ohjeet kuvateksteiksi. Lopputulokset ovat
muutaman minuutin mittaisia opetusvideoita perunajauholla
suurustamisesta.
Katri Karppanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti