keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Terveisiä Mobiilikesäkoulusta!

Pääsin päivittämään tietojani ja taitojani mobiililaitteiden käytöstä Mobiilikesäkoulussa. Kurssi oli todella antoisa, ja vaikka vettä satoikin onneksi iPadini ei saanut vettä sisäänsä vaikka suojapussi puuttuikin.
Kuljimme kahden päivän ajan rasteilla mobiilisti ja tutustuimme mm. 3D - tulostukseen, iPad sensoreihin (GlobiLab), 3D - maailmoihin, animaation tekemiseen iPadeillä, Twitteriin, SportsTrackeriin, Aurasmaan, Junaioon, kuvakollaasin tekemiseen (PicJointer), iHypsoLiteen (puun korkeuden mittaaminen), NatureGateen (kukkien tunnistaminen) jne. Pohdimme samalla mitä on mobiilipedagogiikka ja teimme siitä varsin onnistuneen kuvakollaasinkin:
Mobiilikesäkoulussa tehty kuvakollaasi aineena: mobiilipedagogiikka (Kuvat: Sari Uski)

Teimme myös ryhmäni kanssa iPad - animaation, jossa käytimme seuraavia iPad - ohjelmia: PuppetPals, PuppetPals2, iMovie, Paper, Skitch, SportsTracker ja Muistiinpanot. Kirjoitimme ensin Muistiinpanot - ohjelmalla animaation kohtaukset ylös. Sitten animoimme (liikuttelimme) hahmojamme PuppetPals ja PuppetPals2 ohjelmissa. Teimme piirretyt tehosteet Paper - ohjelmalla ja taustakuvana käytimme SportsTrackerillä aikaansaatua kukkakuviota. Lopuksi pätkät koottiin iMoviella, jolla äänitettiin myös ääniraita. Niin ja lopussa oleva sydänkuva piirettiin Skitch - ohjelmalla. Animaatiosta tuli aika hauska, vaikka aika kiireellä se väsättiin, ja sateessa :-)Animaatiota oli kanssani tekemässä Sanna Metsä sekä Anni Koppanen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti