iPad-salkku on nyt majaillut koulullamme kahden kuukauden ajan. Ensimmäisen kuukauden ajan iPadit olivat koekäytössä 15:lla opettajalla. Alkuinnostuksen jälkeen tunnelma oli hieman hämmentynyt: mihin näitä laitteita oikein voi opetuksessa käyttää? Muutamalla opettajalla laitteiden testaaminen tyssäsi jo siihen, että kotona ei ollut WLANia, eikä koulumme ainoa WLAN-tukiasema kuulu edes opettajainhuoneeseen!
Tulimme siihen johtopäätökseen, että hämmennys johtui osaltaan ainakin siitä, että laitteissa ei ollut aluksi juuri mitään ohjelmia. Päätimme ostaa AppleStoresta n. 100 eurolla ohjelmia "vähän joka lähtöön": office - ohjelmia (tekstinkäsittely, esitysgrafiikka, taulukkolaskenta), työkaluja median tuottamiseen (animaatio-, video- ja kuvankäsittelyohjelmia, Blogi-editori), ohjelmia median kuluttamiseen (radio, tv, lehdet), sanakirjoja kielten opiskeluun jne. Koska emme tienneet mitä ohjelmia kannattaisi ostaa, kysyimme neuvoa Mediakoulun Jukka Haverilta. Häneltä saimme listan ohjelmista mitä hänellä on käytössä ja tästä listasta ja netistä tietoa onkimalla saimme kasaan jonkinlaisen "aloituspaketin". Samalla saimme puhutuksi Jukan pitämään opettajillemme kahden tunnin iPad - koulutuksen Veso - päivänämme, hänellä kun on iPod- ja iPad-kokemusta jo pidemmältä ajalta.
Lielahden koulun opettajia iPad - pajassa 18.2.2012
Koulutuksen jälkeen 9 opettajaa oli kiinnostunut testaamaan asentamiamme ohjelmia vielä parin lisäviikon ajan. Loput iPadit ovat olleet pilottikäytössä muutamalla luokalla fysiikan ja kemian tunneilla ja niillä on testattu mm. WLAN - verkkoon kirjautumista, DropBoxeja, Keynote - ohjelman käyttöä sekä valo/videokuvausta.
Ensiviikolla käymme läpi pilottiryhmien kanssa saadut kokemukset ja ohjeistamme opettajia tarkemmin salkun käytössä ja sen jälkeen salkku aloittaa virallisen kiertämisen koulussamme!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti