maanantai 25. maaliskuuta 2013

Matematiikan pelejä (8lk)

Kokeen jälkeisellä tunnilla pelasimme 8.-luokkalaisten kanssa muutamaa iPadin metematiikkapeliä. Ensimmäisenä kokeilimme MathDoku - peliä. Peli on Sudokun matemaattisempi sukulainen. Pelissä joka riville ja joka sarakkeeseen saa laittaa saman numeron vain kerran, lisäksi tummien alueiden sisälle merkittyjen lukujen on toteutettava alueen nurkkaan merkitty laskutoimitus esim. "2 - " tarkoittaa, että lukujen erotuksen on oltava 2 jne. Peli oli helppo omaksua, kun lähdimme liikkeelle 4X4 ruudukolla. Jokainen pari selvitti tämän ensimmäisen tason. Vain yksi pari sai valmiiksi 5X5 ruudukon mutta hyvää yritystä oli monella parilla. Peli on erityisen hyvä jaollisuuden (tekijöihin jako) opetteluun.

Muutama pari ehti pelata myös MathRacing - päässälaskupeliä, jossa jokainen oikein ratkaistu lasku vie kilpa-autoa hieman eteenpäin. Laskutoimitukset sekä tason voi valita kilpailijakohtaisesti (yhteen- ja vähennyslasku, kerto- ja jakolasku). Peli sopinee yksinkertaisuutensa johdosta myös alakoululaisillekin. Ja olihan joukossa myös niitä, jotka olisivat halunneet pelata kokoajan vain shakkia... iPad - shakin paras puoli on tietysti se että nappulat eivät koskaan huku.
1 kommentti:

  1. Jos etsitte hyviä matematiikka sovelluksia niin yksi todella hyvä olisi DragonBox+. Se opettaa algebraa uusia sääntöjä esittelemällä, eikä vaan auta sääntöjen muistamisessa. Opettaja joutuu kyllä sitten selittämään oppilaille mitä pelatessa on tullut opittua, mutta muuten oppiminen tapahtuu ihan pelaamalla.

    VastaaPoista