lauantai 6. lokakuuta 2012

iOS6.0 päivitys (JES)

Päivitimme kaikki iPadimme viime viikolla uuteen uskoon. Edellinen päivitys ei tuonut juuri mitään uutta (iOS5.1) mutta nyt alkoi toimia moni asia, joka ennen on tökkinyt. Tässä lista tärkeimmistä asioista, jotka alkoivat toimia päivityksen jälkeen:

1) Safari - selaimella pystyy nyt lataamaan verkkoon kuvia ja videoita. Tämän toiminnallisuuden myötä iPadin selaimesta voi ladata kuvia mm. OPIT:in kansioihin, Koppaan, Picasa - verkkoalbumiin sekä WordPress - blogiin. Aikaisemmin kuvia ja videoita ei pystynyt lataamaan OPIT:iin ollenkaan ja Koppaan, WordPressiin ja Picasaan kuvat piti ladata oman erillisen ohjelmansa kautta. Aivan kaikki ei tosin toimi vieläkään, Blogger - blogien editointi toimii jopa huonommin kuin ennen (onneksi on Photon - selain).
Safari - selaimen kautta voi nyt ladata tiedostoja mm. WordPress - blogiin
2) Applen toimisto-ohjelmien (Keynote, Pages, Numbers) ja iPadin muiden ohjelmien välillä on nyt toiminnallisuus "Avaa toisessa ohjelmassa". Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että näistä toimisto-ohjelmista voi tallentaa tiedoston suoraan DropBoxiin tai Koppaan. Aikaisemmin DropBoxiin tallentaminen näistä ohjelmista oli mahdotonta ja oppilaat joutuivat lähettämään tekemänsä Keynote - tiedostot sähköpostilla. Koppaan tallennettaessa käytetään Alfresco - nimistä ohjelmaa (ilmainen).

Keynote - esityksen voi nyt tallentaa suoraan DropBoxiin tai Koppaan (Alfresco)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti