keskiviikko 29. elokuuta 2012

iPad - kahvila kielten opettajille

Jatkoimme viime syksynä aloittamaamme iPad - kahvilatoimintaa. Tänä syksynä päätimme jakaa kahvilat aineryhmittäin niin voimme keskittyä ko. aineisiin soveltuviin ohjelmiin. Paikalle saapui 7 kielten opettajaa!

IPad - vastaavamme keräsi kielten opettajille soveltuvia ohjelmia vihjeeksi PowerPointiin:Näistä ohjelmista mm. PuppetPals HD aiheutti välittömästi ilahtuneita ilmeitä :-) Ohjelmalla voi nopeasti tehdä animaatioelokuvan, jossa pääsee itse puhumaan vuorosanat valitsemansa hahmon suuhun. Scrabble - peli osoittautui yllättävän vaikeaksi, varsinkin jos ei ollut pelannut ko. lautapeliä aikaisimmin (sääntöjen kertauksen jälkeen peli jo sujui). QuickVoice äänitysohjelman toiminta vakuutti helppoudellaan (vain kaksi nappia: Record ja Play). Tutustuimme myös iPadiin liitettäviin mikrofoneihin sekä kuulokesalkkuun.

Kielten opettajien mukaan kätevintä iPadissä on tähän mennessä ollut se että tunnin voi rakentaa niin, että tunnilla tehdään muutakin kuin vain ollaan koneella koko ajan (kuten atk-luokassa). iPadillä on kielten tunneilla etsitty tietoa ja kuvia netistä, videoitu draamaa sekä äänitetty ääntämistä. Myös matkatulkkia oli kokeilu. Luokkiin toivottiin valmista ylimääräistä VGA - piuhaa johon iPadin saa nopeasti kiinni (tällainen on ollut koekäytössä jo saksan luokassa). Opettajien kommentti oli se, että oppilaat ovat osanneet hyvin käyttää iPadejä ja oppilaat ovat jopa neuvoneet opettajaa ongelmatilanteissa.

Kahvilassa huomasimme harmiksemme, että osa laitteista ei ollut synkronoitunut oikein vaan niistä puuttui ohjelmia. Ilmeisesti 116 ohjelmaa alkaa olla jo liikaa synkronointisysteemille... Joudumme nyt käsipelin korjailemaan asennuksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti